برای جابجایی نوزاد راههای مختلفی وجود دارد. برخی همان روش سنتی را ترجیح میدهند و نوزاد را با دستهای خود در آغوش میگیرند، ولی برخی دیگر از کالسکه استفاده کنند. بعضی از والدین هنگام استفاده از صندلی کودک ماشینراحتترند و خیلیها هم از آغوشی نوزاد استفاده میکنند تا نوزاد همیشه به آن ها نزدیک باشد. البته هریک از این موارد کاربردهای خاص خود را دارند و برای شرایط خاصی مناسبتر هستند. بههرحال هنگام خرید سیسمونی نوزادتان، باید به هریک از این وسائل احاطه کامل داشته باشید تا با آگاهی کامل خرید خود را انجام دهید. در این متن سعی داریم تا هرآنچه برای خرید آغوشی کودک نیاز دارید بدانید را برای شما توضیح دهیم. هنگام خرید آغوشی کودک احتمالاً از خودتان میپرسید که استفاده آغوشی کودک چه مزایی دارد؟ آغوشی نوزاد چه مدلهای مختلفی دارد؟ آیا استفاده از آغوشی کودک امن است؟ هنگام خرید آغوشی کودک به چه مواردی توجه کنیم؟ در ادامه به تمام این سوالات پاسخ خواهیم داد و در انتهای متن تمام اطلاعات لازم برای خرید آغوشی کودک برای سیسمونی را خواهید داشت.
مزایا استفاده از آغوشی کودک
- شیر خوردن نوزاد راحتتر میشود.
- نوزادتان کمتر گریه خواهد کرد.
- رابطه بهتر و قویتری بین شما و نوزادتان شکل میگیرد.
- در بیشتر اوقات دستهایتان آزاد خواهد بود و بدون اینکه حمل نوزاد مزاحم شما باشد، میتوانید به کارهای خودتان برسید.
- صورت نوزاد همیشه جلوی شما است و حواستان به او است.
- مسیرهای هوایی نوزاد همیشه باز خواهد بود.
- محققان به این نتیجه رسیدهاند که استفاده از آغوشی نوزاد احتمالِ ابتلای مادر به افسردگی بعد از زایمان را کاهش میدهد!
مدل های مختلف آغوشی کودک
هنگام تهیه سیسمونی و خرید آغوشی باید توجه داشته باشید که انواع مختلفی از آغوشی نوزاد وجود دارند که هرکدام ویژگیهای مختلفی دارند. ولی به صورت کلیتر، این دستهبندی از انواع آغوشی نوزاد را میتوان ارائه کرد:
آغوشی از جلو
این مدل از آغوشی کودک دو عدد بند شانهای و یک صندلی دارند. بنابراین، آغوشی و کودک درون آن بسیار به سینه شما نزدیک هستند. در روزهای اول استفاده بهتر است صورت نوزاد رو به شما باشد. ولی بعد از اینکه نوزاد توانست سر خود را کنترل کند و اینکه صاف بنشیند (معمولا چیزی در حدود ۵-۶ ماهگی)، میتوانید نوزاد را رو به جلو داخل آغوشی بگذارید تا بیرون را هم تماشا کند. بعضی از انواع این مدل آغوشی نوزاد را میتوان مثل کولهپشتی هم پوشید. البته استفاده از مدلهای شبیه به کولهپشتی برای روزهایی توصیه میشود که کودکتان بهاندازه کافی رشد کرده و سنگین شده باشد.
ایرادی که در مورد این مدل از آغوشی ها می توان بیان کرد آن است که شاید برای نوزاد تازه متولد شده خیلی بزرگ و حجیم باشند. علاوه بر این، شیردهی به نوزاد در این آغوشی ها شاید سخت باشد، چراکه خیلی از آنها قابل تنظیم نیستند.
این مدل از آغوشی کودک دور بدن و روی یکی از شانههای شما قرار میگیرد. تقریباً چیزی شبیه به بندِ کیفهای یکطرفه! این مدل از آغوشی برای شیردادن مناسب است. چراکه فقط یک بند داشته و فضای آزاد بیشتری دارند. از سوی دیگر،آغوشی پارچه ای یکطرفه برای کودکان بیشتر از ۶ کیلوگرم دیگر مناسب نیست. چراکه هم فشار بیشتری به بدن شما وارد میشود، هم آنکه برای نگهداری کودکان سنگین وزنتر به آغوشیهای دوبنده و با کمربند احتیاج دارید.
آغوشی قنداقی ( آغوشی پارچه ای )
شاید این مدل را به اسم آغوشی پارچه ای بشناسید. هنگام استفاده از آغوشی پارچه ای دست شما بازتر از مدل های دیگر هست و هرطور که بخواهید پارچه را میپیچید. ولی اصولاً پارچه باید تمام دور بدن شما و شانههایتان بپیچد تا وزن به خوبی بین بدن پخش شود. استفاده از آغوشی پارچه ای برای شیردهی مناسب است. ولی پوشیدن و بازکردن آغوشی قنداقی دشوار و زمانگیر است. علاوه بر این، همانند آغوشی های یکطرفه، این مدل هم برای حمل کودکانِ بزرگتر مناسب نیست و ممکن است برای شما خسته کننده باشد.
آیا استفاده از آغوشی کودک امن است؟
جواب خلاصه به این سوال «بله» است. ولی این نکته را باید در نظر بگیرید که حتماً باید برخی نکات ایمنی ساده را همیشه در نظر داشته باشید تا شما و یا کودکتان هیچکدام آسیبی نبینید.
- آغوشی کودک باید سفت باشد تا همیشه کودک را نزدیک شما نگاه دارد و از آن بیرون نیوفتد.
- هنگام استفاده از آغوشی نوزاد، با یک حرکت کوچک سر و چشم باید بتوانید صورتِ نوزاد را ببینید.
- فاصلهی مناسب بین آغوشی نوزاد و شما فاصلهای است که تنها با خم کردن سرتان بتوانید سر نوزاد را ببوسید.
- سر و صورت کودک هرگز نباید خیلی به سینهی شما نزدیک باشد. نزدیکی بیش از حد باعث محدود شدن اکسیژن و تنفس کودک میشود.
- کودک همیشه باید در حالت طبیعی نشسته باشد و باسن و کمر او به خوبی توسط آغوشی حمایت شود.
- استفاده از آغوشی برای کودکانی که کمتر از ۴ ماه سن دارند، و یا اینکه زودتر از موعد دنیا آمدهاند حتماً با مشاوره و اجازهی پزشک انجام شود.
- هنگام استفاده از آغوشیهای یکطرفه و یا قنداقی بیشتر حواستان به نوزاد باشد. اگر موقعیت نوزاد داخل آغوشیمناسب نباشد، حتی احتمال خفگی هم وجود دارد.
- خیلی لباس گرم تن نوزاد نکنید. توجه داشته باشید که نوزاد در معرض گرمای بدن شما هم قرار دارد.
هنگام خرید آغوشی کودک به چه مواردی توجه کنیم؟
نوع آغوشی؛ بسته به بدنِ شما و کودکتان، بعضی از مدلهای آغوشی ممکن است برایتان مناسبتر باشد. قبل از خرید آغوشی نوزاد برای سیسمونی، ترجیحاً چند مدل را آزمایش کنید تا مطمئن شوید با کدام نوع راحتتر هستید.
قابلیت تطبیقپذیری؛ والدین عموماً برای نوزادان کم سن و سال از آغوشیهای یکطرفه استفاده میکنند و وقتی کودک بزرگتر شد آغوشی محکمتری تهیه میکنند. این نکته را در نظر داشته باشید که بعضی از آغوشیها قابلیت تبدیل شدن دارند و با توجه به قد و وزن نوزاد میتوانید آنها را تنظیم کنید. بنابراین، شاید خرید تنها یک آغوشی برایتان کافی باشد.
راحتی خودتان؛ ترجیحاً بندهای آغوشی باید بلند و پهن باشد تا وزن به خوبی در بدن شما پخش شود. در غیر این صورت ممکن است به گردن، شانهها و یا کمر شما فشار و آسیب وارد شود. اگر قرار است هم شما و هم همسرتان از این آغوشی استفاده کنید، پس حتماً دقت داشته باشید که آغوشی بندهای قابل تنظیم داشته باشد.
راحتی نوزاد؛ محل نگهداری نوزاد هم باید نرم باشد و هم باید به اندازهی کافی بزرگ باشد. اما مراقب باشید این فضا آنقدر برای کودک بزرگ نباشد که از داخل آن زمین بیوفتد!
استحکام؛ توجه به جنس و محکم بودن آغوشی برای امنیت نوزاد بسیار مهم است. آغوشی باید محکم باشد و بدن نوزاد را به خوبی و کاملاً احاطه کند.
استفاده آسان؛ مدلی را انتخاب کنید که استفاده از آن آسان باشد، مگر اینکه حوصله داشته باشید چندین ویدیو آموزشی تماشا کنید! این نکته را هم در نظر داشته باشید که خیلی از مواقع نیاز خواهید داشت تا تنها با یک دست آغوشی را مرتب کرده و کودک را داخل آن قرار دهید. بنابراین سهولتِ استفاده بسیار مهم است.
مناسبت با آبوهوای مختلف؛ بعضی از آغوشیها خیلی گرم هستند و استفاده از آنها در روزهای گرم و تابستانی ممکن است کودک را اذیت کند. استفاده از رنگهای تیره هم ممکن است منجر به همین موضوع شود. هنگام خرید آغوشی توجه کنید سبک و خنک باشد.
پیشنهاد ویکی بیبی پرو : خرید انواع آغوشی کودک از فروشگاه اینترنتی سیسمونی, اسباب بازی بیبی پرو
منابع:
https://www.babycenter.com/how-to-buy-a-baby-carrier
https://rednose.com.au/article/how-do-i-carry-baby-safely-in-a-sling
https://www.parents.com/baby/gear/sling/things-to-consider-when-buying-and-wearing-a-baby-wrap/
https://www.babygearlab.com/topics/getting-around/best-baby-carrier/buying-advice
https://www.babybjorn.com/when-is-it-safe-to-start-using-a-baby-carrier/
درج نظر