تبریکات ما را برای آمدن کوچولویی که قرار است به زودی به جمع خانواده‌تان اضافه شود بپذیرید. آیا نگران‌اید که مبادا برای آمدنش آمادگی کافی را نداشته باشید؟ آیا مطمئن نیستید به قدر کافی لباس خریده‌اید؟ یا اینکه چیزی از قلم نینداخته‌اید؟ شاید هم کوچولو نوه‌تان است و نگرانید سیسمونی نوزادتان کامل نباشد؟ هیچ جای نگرانی نیست. چون در این نوشته تمام نکاتی را که باید در خرید سیسمونی نوزاد در نظر بگیرید برایتان فهرست کرده‌ایم.

کودک به چه چیزهایی ممکن است نیاز داشته باشد؟

پوشاک نوزادی:

مسلم است که اولین چیزی که کودک نیاز دارد لباس است. چون نوزاد در هفته‌های اول روز به روز و در چند ماه بعدی هفته به هفته بزرگ می‌شود، معمولاً مهم‌ترین و بزرگترین بخش سیسمونی نوزاد شما لباس است که باید در سایز‌های مختلف و برای مصارف مختلف، گرم ماندن، لباس بیرون، لباس مناسب خواب، محافظت در برابر نور آفتاب یا خراشیدن صورت و …. تهیه شود.

در لینک زیر می توانید در مورد راهنمای خرید لباس نوزاد بخوانید:

سرویس خواب:

بخش ضروری دیگری که باید پیش از تولد نوزاد تهیه شده باشد رختخواب اوست که می‌تواند به صورت سرویس تختخواب یا حتی لحاف و تشک سنتی باشد. پتو و پوشش‌های مورد نیاز هنگام جابه‌جایی کودک را هم نباید از یاد برد، به خصوص اگر نوزادتان قرار است در فصل‌های سرد متولد شود.

در لینک زیر می توانید در مورد راهنمای خرید کالای خواب نوزاد بخوانید:

لوازم شستشو در حمام کودک:

در ماه‌های اول به دلیل کوچکی بدن و دشواری کار لازم است کودک را در تشت حمام کنید. در عین حال، باید هنگام خرید سیسمونی نوزاد توجه داشته باشید که کودکتان حدود دو تا سه سال به تعویض نیاز خواهد داشت. این یعنی باید میز تعویض را برای داخل خانه و زیرانداز مناسب را برای خارج از خانه در نظر بگیرید. اگر هنگام خرید سیسمونی نگاهی بلندمدت دارید می‌توانید صندلی دستشویی کودک را هم در همین زمان تهیه کنید. لازم به ذکر است برای منزل خرید میز تعویض نوزاد یا همان تشک تعویض اجباری نیست و می توان از زیر انداز های پارچه ای با لایه ضد آب نیز استفاده کرد, همچنین می توانید به صورت دست دوز با پارچه ای از جنس ست خواب فرزندتان زیر انداز بدوزید.

در لینک زیر می توانید در مورد راهنمای خرید وان نوزاد بخوانید:

کهنه‌شوی:

تعداد دفعاتی که لازم است لباس‌ کودک شسته شود بسیار بیشتر از لباس‌های بزرگسالان و حجم لباس‌ها کمتر است (به خصوص اگر قصد دارید از کهنه استفاده کنید). به علاوه، نمی‌توانید از همان مواد شوینده که برای لباس‌های دیگر اعضاء خانواده استفاده می‌کنید برای کودک استفاده کنید. بنابراین، تهیه کهنه‌شوی در سیسمونی نوزاد می‌تواند انتخابی مناسب باشد.

پوشک:

برای خرید پوشک نوزادی تنها یک یا دو بسته سایز یک کفایت می کند, زیرا ممکن است کودک شما به پوشک حساسیت بدهد و یا سریعا سایز پوشک برای او تغییر کند .

دستمال خشک کن :

مادرانی که از پوشک برای فرزند خود استفاده می کنند, به هنگام شستشو کودک بعد از تعویض پوشک آن ها لازم است از پازچه ای برای خشک کردن پای فرزند کوچکشان استفاده کنند که امروزه به پارچه های خشک کن معروف هستند و در پک های ۴ عددی در ابعاد مختلف در بازار برای سیسمونی نوزاد عرضه می گردد . تهیه دستمال خشک کن در سیسمونیضروری نیست و بسته به انتخاب والدین می توان آن را تهیه کرد.

لوازم غذاخوری:

مسلماً کودک نمی‌تواند، چه از نظر بهداشتی و چه عملی، از همان ظروفی استفاده کند که بزرگتر‌ها استفاده می‌کنند. بنابراین، هنگام خرید سیسمونی نوزاد باید ظروف لازم برای تغذیه کودک را تهیه کنید . لوازم غذاخوری به دو دسته تقسیم می شود: لوازم غذاخوری با شیر مادر شامل(نظیر شیردوش, قنداق خوری,انباره شیرخشک, فلاسک, شیشه شیر کوچک وپستانک و…)می باشد, که در سیسمونی تهیه تمامی این موارد تماما به مادر بستگی دارد و می توان تهیه نکرد و بعد از به دنیا آمدن نوزاد در صورت نیاز آن ها را تهیه کرد . ظروف غذاخوری بعد از ۶ ماهگی نیز شامل (ست قابلمه, لیوان آموزشی,قاشقچنگالبشقابپیشبندو…) می باشد که این موارد را نیز هم می توان برای سیسمونی تهیه کرد هم می توان در زمانی که کودک به سن ۶ ماهگی رسید پس از کسب اطلاعات در مورد رفتار و سلیقه کودک این لوازم را تهیه کرد .

لوازم آرام‌کردن و جابه‌جایی:

«حرکت» در چند سال نخست برای کودک مسئله مهمی است. هم او را سرگرم می‌کند، هم به او آرامش می‌دهد، و هم چیزی است که پدر و مادر باید برای آن برنامه‌ داشته باشند. وسایل آرام‌کردن یا خواباندن، مثل نی‌ نی لای لای، کریر یا آغوشی برای زمانی که می‌خواهید با فرزند خود از خانه خارج شوید، اسباب‌بازی‌های حرکتی مثل راکر، صندلی اتومبیل کودک، و کالسکه هم مواردی هستند که هنگام خرید سیسمونی نوازد می‌توانید در نظر داشته باشید.

اگر در مورد خرید کالسکه کودک سوال دارید می توانید با مراجعه به لینک زیر مقاله مرتبط با راهنمای خرید کالسکه نوزاد را به صورت کامل مطالعه بفرمایید:

کمد و گنجه:

بچه ها چندین برابر بزرگتر‌ها «چیز میز» دارند!‌ از لباس و اسباب‌بازی گرفته تا پوشک و ظروف غذایی و غیره. این مسئله را در خرید سیسمونی در نظر داشته باشید و به قدر کافی فضای ذخیره‌سازی تهیه کنید.

اسباب‌بازی:

اگرچه کودک در هفته‌های اول بیشتر می‌خوابد، اما پس از آن دائم به چیزی نیاز دارد که توجهش را جلب کند. شما نمی‌توانید دائم در کنار او باشید، پس بهتر است وسایلی تهیه کنید که سرگرمش کنند. در واقع اسباب‌بازی‌هایی که درسیسمونی نوزاد تهیه می‌شوند بیشتر برای مادرند تا کودک!

تشک بازی کودک لیتل برد Little Bird Told Me طرح حلزون

مانیتور کودک:

در سا‌ل‌های اخیر، وسایل مختلفی برای آنکه پدر و مادر را از حضور دائمی کنار کودک معاف کنند به وجود آمده. برخی خانواده‌ها تمایل دارند این وسایل را در خرید سیسمونی تهیه کنند.

کدام اقلام در سیسمونی نوزاد ضروری هستند؟

در تعیین اقلام ضروری سیسمونی نوزاد، بازه زمانی که برای آن خرید می‌کنید اهمیت زیادی دارد. خانواده‌های ایرانی، به خصوص اگر خرید سیسمونی را برای نوه اولشان انجام دهند، تمایل دارند تا نیازهای چند سال اول کودک را در نظر بگیرند. اما واقعیت این است که بهتر است تنها به سال اول فکر کنید و نیازهای بعدی را بعداً تهیه نمایید.

با این نگاه، مشخصاً به چیزهایی مانند صندلی دستشویی (که معمولاً بعد از دو تا سه سالگی استفاده می‌شود) یا راکر (که مناسب کودکان دو سال به بالاست) نیاز نخواهید داشت. همچنین، ممکن است بتوانید به جای تشت مخصوص حمام کودک از یک تشت معمولی استفاده کنید. میز تعویض هم ضروری نیست و همان زیرانداز با آستر پلاستیکی می‌تواند به شما کمک کند. اگر منزل بزرگی ندارید یا مادر خانه‌داری هستید که می‌توانید دائم کنار کودک باشید خرید مانیتور کودک هم ضرورت چندانی نخواهد داشت. نکته مهم این است که در مورد وسایل غیرضروری هم می‌توانید کلاً از خرید آنها صرفه‌نظر کنید و هم می‌توانید به راحتی و با لحاظ نکات بهداشتی وسایل دست دوم تهیه کنید.

اما لباس، وسایل خواب، وسایل جابه‌جایی (به خصوص اگر اهل سفر هستید)، وسایل تغذیه و … اهمیت دارند.

چه نکاتی را هنگام خرید سیسمونی نوزاد در نظر بگیریم؟

پوشاک: خانواده‌های ایرانی معمولاً برای یک سال فرزندشان در سیسمونی لباس تهیه می‌کنند. اما رسم دیگر ما ایرانی‌ها هدیه به نوزاد است و مطمئناً در میان این هدایا لباس‌های زیادی هم دریافت خواهید کرد که معمولاً لباس‌های بیرون یا به اصطلاح «لباس مهمانی» هستند. بنابراین، هنگام تهیه لباس در سیسمونی نوزاد بیشتر به نیازهای خانگی او فکر کنید. نکته دیگری که هنگام خرید سیسمونی نوزاد باید در نظر بگیرید این است که فرزند شما در چند هفته اول روز به روز و در یک سال اول هفته به هفته رشد می‌کند. بنابراین، اگر بیش از اندازه خرید کنید بسیاری از لباس‌ها بلااستفاده خواهد ماند. در این میان به فصل تولدش هم توجه کنید. پیشنهاد ما خرید موارد زیر است:

  • ۷ تا ۱۰عدد زیر پیراهنی (هم آستین بلند هم آستین کوتاه) در سه سایز
  • ۸ سرهمی رویی در دو سایز (بهتر است زیپی یا دکمه‌دار باشد)
  • ۵ عدد شلوار و بلوز جدا
  • ۲ عدد کلاه نوزاد. اگر فرزندانتان قرار است در تابستان متولد شود یک کلاه لبه‌دار هم برای جلوگیری از تابش آفتاب در چشمش تهیه کنید
  • ۲ جفت دستکش پارچه‌ای و ۳ جفت جوراب
  • ۲ ژاکت یا لباس گرم برای فصل سرد
  • ۴ دست لباس بیرون یا مهمانی
  • ۲ تا ۴ پیشبند و حوله مناسب برای آروغ‌گیری
  • کیف وسایل نوزاد (دایپر بگ)
  • مواد شوینده مناسب برای لباس‌های کودک

توجه کنید که، به خصوص برای لباس‌های رویی، بهتر است یک یا دو سایز بزرگتر خرید کنید. نگران نباشید، کودکتان به سرعت اختلاف سایز را از بین خواهد برد. در مورد لباس‌های زیر هم بهتر است کمتر از لباس‌هایی که جورابی هستند (انتهای پاچه جوراب دارد) استفاده کنید تا بتوانید چند روزی بیشتر آنها را به کودک بپوشانید.

سرویس خواب:

پتویی که هنگام خرید سیسمونی تهیه می‌کنید باید انقدر بزرگ باشد که بتوانید آن را دور کودک بپیچانید. در سیسمونی نوزادتان ۲ پتوی بزرگ و چند پتوی مناسب برای قنداق، به خصوص قنداقی بغلی (برای حمل کودک به خارج از منزل) قرار دهید. در تهیه تشک نوزاد هم محافظ تشک (برای مواقعی که ممکن است پس بدهد) فراموش نشود.

لوازم شستشو نوزاد:

اگر نمی‌خواهید میز تعویض کودک تهیه کنید، حداقل به دو زیرانداز با آستر پلاستیکی نیاز خواهید داشت. یکی از تصمیمات مهمی که مادر باید پیش از تولد نوزاد بگیرد این است که آیا می‌خواهد از پوشک یکبار مصرف استفاده کند یا کهنه و شورت لاستیکی. بسته به تصمیمی که می‌گیرید، باید مصرف یک هفته تا یک ماه نوزادتان را در سیسمونی نوزادبگنجانید.

شامپو بچه، لوسیون بدن بچه، پودر بچه، پماد التیام‌بخش، حوله کلاه‌دار مخصوص حمام، لیف‌ نرم، قیچی مخصوص کوتاه‌کردن ناخن بچه، گوش‌پاک‌کن، و دستمال مرطوب هم جزو وسایل بهداشتی ضروری هستند که باید در خرید سیسمونی نوازد در نظر بگیرید.

 لوازم تغذیه نوزاد:

اگر می‌خواهید خودتان به کودک شیر بدهید باید مواردی مانند پمپ شیردوش، ظروف مناسب برای نگهداری شیر مادر، لباس زیر مناسب شیردهی برای مادر، بالش مناسب برای شیردهی، و پد محافظ سینه را در خرید سیسمونی نوزاد لحاظ کنید. در غیر اینصورت، شیشه شیر مناسب با اندازه‌های مختلف جهت شش ماه اول تهیه کنید. اگر به استریل کردن شیشه شیر ها می اندیشید می توانید بعد از بدنیا آمدن فرزندتان از استریل کننده های موجود در بازار که مخصوص استریل شیشه شیر هستند استفاده بفرمایید, همچنین هم می توانید برای شیشه شیر ها از برس مخصوص شیشه شور تهیه بفرمایید هم می توانید تنها به خرید اسفنجی نرم برای شستشو شیشه شیر و لوازم شیرخوری فرزند دلبندتان اکتفا کنید .

لازم به ذکر هست که خرید شیشه شیر از مواردی هست که همواره دغدغه زیادی برای مادران به وجود آورده است که می توانید در این باره به صورت کامل در مقاله مرتبط با انتخاب بهترین شیشه شیر و سرشیشه در لینک زیر بخوانید :

 کمد و گنجه:

کمد کودک را می‌توانید به گونه‌ای انتخاب کنید که تمام سال‌های کودکی از آن استفاده کند. اما توجه کنید که در ماه‌های اول به جداسازی وسایل بسیار نیاز خواهید داشت. پس کمد باید کشوهای زیادی داشته باشد. راه‌ حل دیگر این است که به جای کمد از ظروف پلاستیکی بزرگ برای اسباب‌بازی‌ها یا سبدهای چوبی برای لباس‌ها (به خصوص لباس‌های چرک) استفاده کنید.

اسباب‌بازی:

اسباب‌بازی با سن کودک ارتباط دارد. بنابراین، در سیسمونی نوزاد فقط اسباب‌بازی‌هایی با رنگ روشن و پر سر و صدا، که مناسب کودک زیر یک سال است، یا کتاب‌های پر تصویر قرار دهید و خرید مابقی اسباب بازی ها را به ماه های بعد از به دنیا آمدن فرزندتان, بعد از کسب اطلاعات در مورد رفتار و سلیقه او نسبت به واکنش به اسباب بازی های مختلف تهیه بفرمایید .

 

چه وسایلی را در سیسمونی نوزاد دست دوم بخریم؟

شاید در نگاه ایرانی‌ها خرید وسایل دست دوم زیاد خوشایند نباشد، اما واقعیت این است که بسیاری از وسایل کودک برای مدت کوتاهی مصرف دارند، در حالی که در این مدت نه خراب می‌شوند و نه از لحاظ بهداشتی مشکلی پیدا می‌کنند. مثلاً مینی واش که ممکن است خرید نوی آن از لحاظ اقتصادی چندان مقرون به‌صرفه نباشد. تختخواب، مانیتور کودک، صندلی خودرو، کالسکه، کریر، میز تعویض، اسباب‌بازی‌های که کودک نمی‌تواند در دهانش بگذارد (مثل روروک یا راکر)، و ظروف پلاستیکی یا سبدهای چوبی برای اسباب‌بازی یا لباس‌های چرک هم از جمله اقلامی هستند که می‌توانید به راحتی و بدون نگرانی‌های بهداشتی به صورت دست دوم تهیه کنید.

منابع:

https://www.todaysparent.com/checklists/newborn-checklist/

https://www.verywellfamily.com/what-to-buy-when-having-baby-293961